Algemeen

PLANNING

De werkzaamheden zijn opgestart op dinsdag 7 maart 2023. De werkrichting gaat van Desteldonk richting Opwijk waarbij elke ploeg met een verschillend tempo door het landschap gaat.

We proberen zoveel mogelijk kruisingen met wegen, spoorwegen en rivieren uit te voeren door middel van persingen, microtunnels of gestuurde boringen.

Het doel is om tegen eind september 2023 de leiding volledig te hebben aangelegd. De leiding zelf zal na diverse proeven worden aangesloten op het bestaande netwerk van Fluxys. Dit staat momenteel gepland eind november 2023.

Voor een meer uitgebreide planning, kan u terecht op volgende link: Planning

VEILIGHEID

Langs de werkstroken in de landerijen worden al dan niet veekerende afrasteringen geplaatst. Ter hoogte van wegkruisingen wordt de werkstrook afgesloten met hekwerk.

Wij vragen aan iedereen het verbod om de werken en werkstroken niet te betreden te respecteren. U mag de werken bekijken, maar doe dit op een veilige afstand.

BEZOEKEN

Als u onze werkzaamheden van dichtbij wil bezoeken, kan u zich binnenkort inschrijven voor de Open Wervendag op zondag 7 mei 2023. Dan ben u meer dan welkom en geven we met plezier een woordje uitleg over onze werken. Meer info op https://openwervendag.be/

Interesse om met de school, het werk of uw vereniging het project te bezoeken? Ook dat kan!

Aarzel niet om uw gegevens door te sturen via onderstaand contactformulier en dan kijken we voor een leerrijk bezoek onder veilige omstandigheden. We laten u graag kennis maken met dit mooie project dat volop kadert in de energietransitie en een belangrijke schakel is bij de uitvoering van de federale waterstofstrategie en de Vlaamse waterstofvisie.

Heeft u meer vragen over de planning van de werkzaamheden bij u in de buurt, aarzel niet om om via het contactformulier uw vraag te stellen aan onze projectleiding.